PMU – Algemene informatie

Belangrijke richtlijnen voor Permanente Make-up

Beeldmerk WINO beauty lab
De afbeelding toont Ilse, een professionele PMU-artieste, terwijl ze de voorwaarden en adviezen rondom permanente make-up (PMU) uitlegt aan haar klant. Ilse staat of zit in een goed ingerichte salon, gekleed in professionele kledij, met een vriendelijke maar serieuze uitdrukking. Ze wijst op een document of tablet waarop de voorwaarden en adviezen staan vermeld. De klant, aandachtig luisterend, zit of staat tegenover Ilse, wat de interactieve en informatieve aard van het gesprek benadrukt. De salonomgeving is schoon en georganiseerd, met zichtbare PMU-benodigdheden op de achtergrond. Deze afbeelding legt de nadruk op het belang van goede voorlichting en communicatie tussen PMU-specialisten en hun klanten, wat essentieel is voor een veilige en tevredenstellende PMU-ervaring.

Voorwaarden en Advies bij Permanente Make-up

Het aanbrengen van permanente make-up brengt risico’s met zich mee. Zorg daarom dat je goed bent uitgerust en genoeg hebt gegeten. Stel de behandelaar op de hoogte van eventueel medicijn gebruik of huidproblemen, allergieën, epilepsie en overgevoeligheidsreacties. En controleer op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl dat de studio waar je een PMU wilt laten zetten, een vergunning heeft. De vergunning geeft aan dat de studio werkt volgens de hygiënerichtlijnen van het Landelijk Hygiëne en Veiligheid.

About

Veiligheidsmaatregelen en Voorzorg voor PMU

Laat geen permanente make-up aanbrengen:

– op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan;
– op een litteken dat minder dan een jaar oud is;
– op een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet;
– op een plek waar minder dan drie maanden geleden een PMU of tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is;
– op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen;
– als je onder invloed bent van alcohol of drugs;
– als je zwanger bent en/of borstvoeding geeft;
– als je bloedverdunners gebruikt (overleg met je huisarts of je een aantal dagen voor de behandeling hiermee mag stoppen)

De foto toont een scène die lijkt op een botox-behandeling, wat niet is toegestaan voor permanente make-up (PMU) procedures. In beeld is een persoon die op een behandelstoel ligt met een zichtbaar ontspannen uitdrukking, terwijl een specialist, herkenbaar aan professionele kleding en handschoenen, een spuit of naald voorbereidt. Het is belangrijk op te merken dat deze afbeelding niet de realiteit van PMU-behandelingen weerspiegelt, aangezien botox en soortgelijke injectables niet worden gebruikt in het proces van permanente make-up. Deze foto dient als een visueel voorbeeld om het onderscheid te benadrukken tussen PMU-behandelingen en andere cosmetische procedures zoals botox, wat essentieel is voor het correct informeren en begeleiden van cliënten over de aangeboden diensten en de veiligheidsmaatregelen in de salon.
Beeldmerk WINO beauty lab

Speciale Aandachtspunten voor PMU bij Bepaalde Aandoeningen

Daarnaast wordt het afgeraden om permanente make-up te laten zetten als je last hebt van één van de volgende aandoeningen:

– diabetes;
– hemofilie;
– chronische huidziekte;
– allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee PMU wordt gezet;
– immuunstoornis;
– hart- en vaatafwijkingen;
– bekende allergieën (bijvoorbeeld latexallergie);
– sarcoïdose

Heb je één van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica? En wil je toch PMU? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts. Kijk voor achtergrondinformatie over bovenstaande risico’s op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl.

 

Veilig en Hygiënisch PMU: Volgens GGD Richtlijnen

Omdat er tijdens het zetten van permanente make-up een wond ontstaat, is er een kans op besmetting van ziekten die via bloed worden overgedragen, zoals hepatitis B en C. Controleer daarom of de behandelaar hygiënisch werkt. Een hygiënische werkwijze is ook belangrijk om te voorkomen dat nieuwe PMU gaat ontsteken. Let er in ieder geval op dat:

Huidvoorbereiding

De huid voor het zetten van de PMU wordt schoongemaakt, gedesinfecteerd en eventueel geschoren met een nieuw wegwerpscheermesje;

Materiaalsteriliteit

De naalden en inkt steriel zijn verpakt en alleen voor jou worden gebruikt; de naalden zijn per stuk verpakt, inkt zit in kleine inktcupjes;

Procedurehygiëne

Tijdens het zetten schone tissues worden gebruikt om de huid schoon te maken;

Behandelaarsveiligheid

De behandelaar tijdens het zetten van de PMU-handschoenen draagt en deze vervangt als hij of zij iets anders aanraakt dan de pigmenteerpen, een tissue of je huid;

Nazorg PMU

De permanente make-up na afloop wordt verzorgd en afgedekt.

Over

Voorzorg Permanente Make-up

– 2 weken voor de behandeling geen henna/verf behandeling;
– 2 weken voor de behandeling geen zonnebank/zon
– epileren mag van tevoren maar is niet nodig;
– 4 weken voor de behadeling geen behandelingen laten uitvoeren zoals microneedling, TCA peeling of andere vormen van peeling zuren;
– 24 uur van te voren geen NSAID’s innemen (ibuprofen/Diclofenac/Naproxen);
-indien mogelijk een aantal dagen voor de behandeling stoppen met bloedverdunners, doe dit altijd in overleg met je huisarts;
– gebruik 24 uur vóór de behandeling geen alcohol/cafeïne houdende dranken.

De foto toont een duidelijke en herkenbare afbeelding van Ibuprofen, een veelgebruikte NSAID (niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddel). De focus ligt op de verpakking van Ibuprofen, die typisch is voor dit soort medicatie, met duidelijk leesbare labels en logo's. Deze afbeelding is bedoeld om de herkenning van Ibuprofen te bevorderen in de context van voorzorgsmaatregelen voor permanente make-up (PMU) behandelingen. Het benadrukt specifiek de richtlijn dat klanten 24 uur vóór een PMU-behandeling geen NSAID’s zoals Ibuprofen, Diclofenac of Naproxen mogen innemen. Dit is een belangrijk onderdeel van de voorbereiding op een PMU-behandeling, aangezien deze medicijnen het bloed kunnen verdunnen en het genezingsproces kunnen beïnvloeden. De afbeelding dient als een visueel hulpmiddel op een website of informatiefolder, waar het onderdeel is van een lijst met voorzorgsmaatregelen om klanten optimaal voor te bereiden op hun PMU-behandeling.</p>
<p>
De foto toont een sfeervolle close-up van een kop cappuccino, waarbij het schuim artistiek is gedecoreerd met het logo van WINO. Dit logo is zorgvuldig gecreëerd met cacaopoeder of een vergelijkbaar decoratiemiddel, waardoor het scherp afsteekt tegen de lichtere schuimlaag van de cappuccino. Deze afbeelding is gekoppeld aan de voorzorgsmaatregelen voor permanente make-up (PMU), specifiek het advies om 24 uur voor de behandeling geen cafeïnehoudende dranken, zoals cappuccino, te nuttigen. De nadruk op de cappuccino met het WINO-logo dient als een visueel stijlvolle herinnering aan dit specifieke onderdeel van de voorzorgsrichtlijnen, waarbij het belang van het vermijden van cafeïne voorafgaand aan een PMU-behandeling wordt benadrukt. Dit beeld is ideaal voor gebruik in een PMU-salon, op een website, of in informatiemateriaal, waar het zowel informeert als de aandacht trekt met zijn creatieve vormgeving.
De foto toont een zorgvuldige nazorgprocedure van permanente make-up (PMU). Een PMU-specialist of cliënt is afgebeeld terwijl ze met een schoon, zacht watje zachtjes over de nieuw aangebrachte PMU veegt. Deze actie wordt uitgevoerd met grote voorzichtigheid en precisie, wat de nadruk legt op het belang van goede nazorg en hygiëne om infecties en littekenvorming te voorkomen. De achtergrond van de foto is eenvoudig en rustig, waardoor de aandacht volledig op de nazorgactie ligt. Deze afbeelding illustreert een essentieel onderdeel van de nazorginstructies die PMU-cliënten ontvangen, namelijk het zacht reinigen van het behandelde gebied om een optimale genezing en het mooiste resultaat van de PMU te waarborgen. Het is een ideale afbeelding voor educatief materiaal of een website, waar het de nadruk legt op het belang van het volgen van de nazorginstructies voor een succesvolle PMU-behandeling.

Over

Nazorg Permanente Make-up

Nieuwe PMU is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en onhygiënische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooie PMU leiden. Als je de PMU goed verzorgt, duurt het twee tot zes weken tot de behandelde huid genezen is. De behandelaar geeft schriftelijke uitleg over de nazorg van PMU. Lees dit goed door.

Team

PMU Artists

Op de foto zien we Ilse, die met een opgewekte glimlach poseert. Ze draagt een zwarte top met lange mouwen en beige broek, zittend op een kruk, met haar blonde haren mooi over haar schouders gedrapeerd. Ilse heeft zwarte handschoenen aan en houdt een PMU-apparaat vast,  klaar om te beginnen met een permanente make-up procedure. De achtergrond is neutraal gekleurd, wat haar professionele uitstraling versterkt. De algemene uitstraling van de foto is professioneel en toch toegankelijk, en illustreert Ilse’s vriendelijke benadering in haar vak als PMU-specialiste.

Ilse

Powder brows

Op de foto is Hilde te zien, een PMU-artieste die midden in een behandeling zit. Ze heeft een brede glimlach en kijkt op naar de camera terwijl haar handen, gehuld in zwarte handschoenen, bezig zijn met de nauwkeurige toepassing van permanente make-up op de wenkbrauwen van haar cliënt. De cliënt ligt ontspannen achterover in een behandelstoel, met de ogen gesloten, en draagt een beschermende zwarte kleding. Boven hen hangt een grote, gebogen lichtbron die zorgt voor goede verlichting tijdens de procedure. Op de achtergrond zijn planken zichtbaar met netjes gerangschikte flesjes en potjes, wat wijst op een goed georganiseerde en professionele omgeving. De sfeer is warm en uitnodigend, wat een comfortabele en vertrouwelijke ervaring voor de klant suggereert.

Hilde

Hairstrokes

WINO beauty lab

Voor vragen, opmerkingen of het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om binnen één werkdag te reageren. Onze studio werkt volgens de strikte hygiëne- en veiligheidsnormen vastgesteld door de GGD. Uw veiligheid en tevredenheid staan bij ons voorop.

PMU @ WINO

050 364 57 96

Steentilstraat 52, 9711 GP Groningen

Maandag [ 9.00 – 17.30 ]
Dinsdag [ 9.00 – 21.00 ]
Woensdag [ 9.00 – 17.30 ]
Donderdag [ 9.00 – 21.00 ]
Vrijdag [ 9.00 – 17.00 ]
Zaterdag [ 9.00 – 16.00 ]

Copyright © 2024 Divi. All Rights Reserved.