PMU – Nazorg

Nazorg Instructies voor Permanente Make-Up

Beeldmerk WINO beauty lab
De afbeelding toont een permanente make-up artieste die de laatste hand legt aan een PMU wenkbrauwbehandeling. Ze kamt zorgvuldig de net aangebrachte powderbrows van haar cliënt in model, waardoor de wenkbrauwen een nette en verzorgde uitstraling krijgen. De cliënt kijkt aandachtig toe terwijl de artieste uitleg geeft over de nazorgprotocollen. Deze belangrijke instructies zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat de wenkbrauwen optimaal genezen en het beste resultaat behouden. De omgeving van de salon is zichtbaar op de achtergrond, wat de professionele en verzorgde sfeer benadrukt. De afbeelding is geschikt voor een website, waar het de kwaliteit en zorg van de PMU-diensten weerspiegelt.

In het kort;

Nieuwe permanente make-up is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en onhygiënische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooi resultaat leiden. Als je het behandelde gebied goed verzorgt, duurt het twee tot zes weken tot de behandelde huid genezen is. Tijdens het zetten van permanente make-up gaat de huid open waardoor er een wond ontstaat. Na de behandeling kan de gepigmenteerde huid een beetje geïrriteerd en/of trekkerig aanvoelen en er kan mogelijk een kleine zwelling optreden. Dit is niet iets om je zorgen over te maken en hoort bij het genezen van de behandeling.

over

Het Belang van Nazorg bij PMU: Cruciaal voor Herstel

Nieuwe permanente make-up is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en onhygiënische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooi resultaat leiden. Als je het behandelde gebied goed verzorgt, duurt het twee tot zes weken tot de behandelde huid genezen is. 

Tijdens het zetten van permanente make-up gaat de huid open, waardoor er een wond ontstaat. Na de behandeling kan de gepigmenteerde huid een beetje geïrriteerd en/ of trekkerig aanvoelen en er kan mogelijk een kleine zwelling optreden. Dit is niet iets om je zorgen over te maken en hoort bij het genezen van de behandeling. 

Tijdens het herstel kun je korstjes krijgen, dit is heel normaal. Het pigment zit onder de korstjes en daarom is het belangrijk om ze er niet af te krabben. Om het behandelde gebied zo optimaal mogelijk te laten genezen en het mooiste resultaat te krijgen kunt u de onderstaande adviezen volgen

De afbeelding toont Ilse, een professionele permanente make-up artieste, die bezig is met het aanbrengen van PMU powderbrows bij een cliënt. Ilse, met een geconcentreerde blik, gebruikt een speciaal PMU-apparaat om fijne, poederachtige stippen te zetten die samen de illusie van vollere wenkbrauwen creëren. De cliënt, ontspannen liggend in een behandelstoel, heeft beschermende bedekking over haar kleding. De kamer is netjes en goed verlicht, met zichtbare PMU-benodigdheden en sterilisatie-apparatuur op de achtergrond. De sfeer is professioneel en rustgevend.

Nazorg Gids voor Permanente Make-Up

Lees verder voor cruciale nazorgadviezen die helpen bij een gezonde genezing en het behoud van de kwaliteit van uw PMU-resultaten.

Direct Na de Behandeling

Let op: neem contact op met de huisarts bij extreme roodheid, zwellingen, bloedingen, wondvocht, kleurverandering of chronische pijn. 

Aanraken en Hygiëne

Raak het behandelde gebied niet aan met vuile vingers, onthoud dat het een geopende en helende wond is. Een infectie kan ervoor zorgen dat het resultaat niet mooi geneest.

Genezing en Zwelling

Probeer het behandelde gebied zo min mogelijk nat te maken. Door de korstjes te weken zullen deze sneller loslaten waardoor het niet goed geneest. Het pigment zit onder de korstjes en als deze vroegtijdig loslaten blijft er minder pigment over. 

Sporten en Sauna

5 dagen niet sporten en 10 dagen geen sauna. In zweet zitten zouten en dit stoot het pigment af. Vermijd ook gedurende twee weken zwemmen of stoombaden. 

Blootstelling aan Zon en UV-Licht

De behandelde huid niet afdekken met pleisters of verband. Slaap niet op uw gezicht, zo voorkom je dat de korstjes er sneller van af vallen. Zorg voor een schone kussensloop om infecties te voorkomen

Make-Up en Huidverzorgingsproducten

Vermijd agressieve reinigingsmiddelen, crèmes, make-up of andere producten op het behandelde gebied totdat alle korstjes van nature zijn afgevallen. Deze producten kunnen de genezing van het behandelde gebied in gevaar brengen. 

Het Vormen van Korstjes

Krab niet op de korsten. Laat de korstjes er natuurlijk af vallen. Plukken kan littekens, pigmentverlies of een infectie veroorzaken. 

Langdurige Nazorg

Stel uw permanente make-up gedurende 4 weken na de procedure niet bloot aan Uv-stralen of zonnebanken. Hierdoor kan het resultaat van je PMU drastisch veranderen. Zonnebank is 4 weken tot na de behandeling niet toegestaan. 

Overige Behandelingen

Gedurende 4 weken na de afspraak geen gezichtsbehandelingen, botox, chemische behandelingen en microdermabrasie nemen. 

Beeldmerk WINO beauty lab
De foto illustreert een close-up van het gezicht van een cliënt waarop nauwkeurig afgetekende wenkbrauwen te zien zijn, voorbereid voor een PMU powderbrows behandeling. De wenkbrauwen zijn omlijnd met fijne, symmetrische lijnen die de contouren en vorm aangeven die tijdens de procedure zullen worden gevolgd. Deze lijnen zorgen ervoor dat de uiteindelijke wenkbrauwen perfect in het gezicht passen. Naast het gezicht ligt een professioneel PMU-apparaat, klaar voor gebruik. De foto legt de nadruk op de precisie en zorg die wordt besteed aan de voorbereidingsfase van de behandeling, wat essentieel is voor een succesvol en esthetisch resultaat.

Specifieke Nazorgprotocollen: Microblading en Powder Brows

NAZORG MICROBLADING: 

Behandel de PMU als volgt:
• Was de PMU twee keer per dag met een milde on-geparfumeerde zeep;
• Dep de PMU na het wassen met een schone handdoek droog;

NAZORG POWDER BROWS:

-Dag 1: om de 30 minuten de wenkbrauwen met een vochtig watje rustig deppen/vegen. Hiermee vang je het wondvocht op en heb je minder kans op grote korstvorming. Hierna 1 week lang drooghouden.

-Dag 3-15: De kleur wordt steeds donkerder omdat de korstjes zich gaan vormen. De korstjes mag je er niet afkrabben. Dit zorgt voor een slechte genezing. Hierna vallen de korstjes eraf en zullen de wenkbrauwen een stuk lichter worden. Dit hoort bij het genezingsproces. 

-Na 4-6 weken komt de kleur iets terug maar niet zoals dag 1. Daarna kom je terug voor de nabehandeling. 

PMU

Herstelproces

powderbrows herstelproces stap 1

Dag 1

De wenkbrauwen zijn net gepigmenteerd en zien er mooi uit.

powderbrows herstelproces stap 2

Dag 3-4

De korstvorming begint langzaam. De wenkbrauwen kunnen breder en donkerder worden.

powderbrows herstelproces stap 3

Dag 6-8

De korstjes beginnen eraf te vallen en ontstaan lege plekken.

powderbrows herstelproces stap 1

Dag 1

De wenkbrauwen zijn net gepigmenteerd en zien er mooi uit.

powderbrows herstelproces stap 2

Dag 3-4

De korstvorming begint langzaam. De wenkbrauwen kunnen breder en donkerder worden.

powderbrows herstelproces stap 3

Dag 6-8

De korstjes beginnen eraf te vallen en ontstaan lege plekken.

powderbrows herstelproces stap 4

Dag 8-15

De korstjes zijn er helemaal af en het pigment lijkt te zijn verdwenen. 

powderbrows herstelproces stap 5

Dag 30

De kleur kan langzaam weer terugkomen en de vorm wordt weer duidelijk.

powderbrows herstelproces stap 6

Nabehandeling

De wenkbrauwen zijn weer netjes en bijgewerkt en de wenkbrauwen zien er mooi uit.

powderbrows herstelproces stap 4

Dag 8-15

De korstjes zijn er helemaal af en het pigment lijkt te zijn verdwenen. 

powderbrows herstelproces stap 5

Dag 30

De kleur kan langzaam weer terugkomen en de vorm wordt weer duidelijk.

powderbrows herstelproces stap 6

Nabehandeling

De wenkbrauwen zijn weer netjes en bijgewerkt en de wenkbrauwen zien er mooi uit.

WINO beauty lab

Voor vragen, opmerkingen of het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om binnen één werkdag te reageren. Onze studio werkt volgens de strikte hygiëne- en veiligheidsnormen vastgesteld door de GGD. Uw veiligheid en tevredenheid staan bij ons voorop.

PMU @ WINO

050 364 57 96

Steentilstraat 52, 9711 GP Groningen

Maandag [ 9.00 – 17.30 ]
Dinsdag [ 9.00 – 21.00 ]
Woensdag [ 9.00 – 17.30 ]
Donderdag [ 9.00 – 21.00 ]
Vrijdag [ 9.00 – 17.00 ]
Zaterdag [ 9.00 – 16.00 ]

Copyright © 2024 Divi. All Rights Reserved.